Τι είναι τα άλατα του Schuessler;

Τα βιοχημικά άλατα χρησιμοποιούνται από το 19ο αιώνα και αποτελούν μέθοδο πρόληψης και ίασης για πολλές διαταραχές. Είναι 12 ενώσεις που χημικά ανήκουν στην κατηγορία των «βάσεων» και προτάθηκαν  από τον Γερμανό γιατρό και βιοχημικό Wilhelm Schuessler ως ευεργετικά βοηθήματα για τη σταδιακή επανάκτηση της υγείας σε πληθώρα περιπτώσεων. Όταν τα στοιχεία αυτά βρίσκονται σε κατάσταση ισορροπίας μέσα στον οργανισμό μας, τότε οι κυτταρικές λειτουργίες είναι υγιείς. Όμως, το άγχος, η εσφαλμένη διατροφή και διάφορες ασθένειες καταστρέφουν τα πολύτιμα αυτά «εργαλεία». Σε αυτή την περίπτωση, ο οργανισμός θα πρέπει να τα αναπληρώσει και να τα επαναφέρει στην αρχική τους κατάσταση.

Από τι αποτελούνται τα άλατα του Schuessler:

Τα άλατα του Schuessler αποτελούνται από το άλας που παίρνουμε από τη φύση και ένα ουδέτερο αδρανές υλικό με το οποίο πραγματοποιείται η αραίωση του. Αποτελούν τροφή των κυττάρων και ενισχύουν τον οργανισμό μας. Ένας από τους βασικούς τους ρόλους είναι η θεραπεία από τις οξείες και χρόνιες παθήσεις για τις οποίες όμως απαιτείται αρκετός χρόνος και η διακοπή της χορήγησή τους πρέπει να γίνεται μετά από τη σύσταση του θεραπευτή μας.

Τα άλατα του Schuessler αποτελούν τροφή των κυττάρων και ενισχύουν τον οργανισμό μας.

Τα άλατα του Schuessler αποτελούν τροφή των κυττάρων και ενισχύουν τον οργανισμό μας.

Τα δώδεκα βιοχημικά άλατα του Schuessler:

Calcarea Fluorica

Σε παθήσεις του συνδετικού ιστού, κιρσούς, καρδιοπάθειες, διαταραχές οδοντοφυίας, κακώσεις συνδέσμων, διογκώσεις λεμφαδένων, δοθιήνες, πανάδες δέρματος, γαστρικούς εμετούς, αιμορροΐδες, μητρορραγίες.

Calcarea Phosphorica:

Βοηθάει την ανάπτυξη των παιδιών, καταστάσεις αδυναμίας, αναρρώσεις, φυματικές καταστάσεις και καταστάσεις κακής διατροφής. Για την καλύτερη συγκόλληση καταγμάτων. Σε κακή κυκλοφορία, με κρύα άκρα. Για κρυολογήματα, πολύποδες, βαθιά έλκη, νευραλγίες, λιθιάσεις, υδροκήλες, ορχίτιδες, σαλπιγγίτιδες, διαταραχές του μεταβολισμού.

Calcarea sulphurica:

Σε κιρσώδη έλκη, αποστήματα, δοθιηνώσεις, εξανθήματα, γενικά έντονες φλεγμονές, ευαισθησίες νεύρων.

Ferrum phosphoricum:

Σε αρχόμενες φλεγμονές, διάρροιες, δυσκοιλιότητες, αιμορραγίες, αναιμίες, φυσικές κακώσεις, πονοκεφάλους, παιδική ανορρεξία, στην αρχή κάθε νόσου, όπως πυρετούς, πλευρίτιδες, κ. α.

Kali muriaticum:

Για τις παιδικές εξανθηματικές νόσους, πυρετούς, εκζέματα, γριππώδεις καταστάσεις, πνευμονίες, διαταραχές περιόδου, τύφο, ρευματικούς πυρετούς, κολίτιδες, διαταραχές συκωτιού, διαταραχές νεφρών, ασκίτη.

Kali Sulphuricum:

Σε τρίτου βαθμού φλεγμονές των ιστών, βρογχίτιδες, πνευμονίες, καταρροές, άσθμα, ρευματισμοί, αγχώδεις καταστάσεις, πονοκεφάλους, περιτονίτιδες, διαταραχές πεπτικού.

Kali Phosphoricum:

Σε παθήσεις νεύρων και εγκεφάλου, μυών και αιμοπεταλίων. Για σηπτικές καταστάσεις, τυφοειδείς και εντερικούς πυρετούς. Υστερία, μελαγχολία, φοβίες, νοητική αδυναμία από υπερκόπωση, παραλύσεις, αλωπεκία.

Magnesia Phosphorica:

Σε παθήσεις κυττάρων αίματος, οστών, δοντιών, νευρικών και μυϊκών κυττάρων. Για τέτανο, σπασμούς, επιληψία, υπερτροφία αδένων.

Natrum  Muriaticum:

Σε παθήσεις βλεννογόνων, πυρετούς, καταρροές, γρίππες, οιδήματα, βρογχοκήλη, εκζέματα, νόσος του Addison’s, δυσκοιλιότητα, διαταραχές σφυγμού.

Natrum Phosphoricum:

Σε ρευματισμούς, αρθρίτιδες, ναυτία ταξιδιού, πονοκεφάλους, λευκόρροια, διάφορες εκκρίσεις.

Natrum Sulphuricum:

Σε παθήσεις χοληδόχου κύστης, εντέρων, παγκρέατος, διαβήτη, λευχαιμία, άσθμα, διασείσεις.

Silicea:
Σε παθήσεις δέρματος, συνδετικού ιστού, ονύχων, μαλλιών. Για φλεγμονές, οιδήματα, πόνους. Διαταραχές μνήμης, νοητική αδυναμία, αρθριτικοί πόνοι, λεμφοιδήματα, αύξηση ουρικού οξέος, γενική αδυναμία.