Τι είναι η Ενεργειακή Διατροφολογία;

Η σύγχρονη ολιστική αντίληψη για τις μεθόδους βελτίωσης και διατήρησης της καλής υγείας, θεωρεί ότι η διατροφή παίζει μέγιστο ρόλο. Ο σύμβουλος ενεργειακής διατροφολογίας έρχεται να βοηθήσει ή να συμπληρώσει φυσικές τεχνικές ή θεραπευτικές αγωγές. Η αποτελεσματικότητά τους πολλές φορές εξαρτάται από την τήρηση ή μη των κανόνων διατροφής.

Η ολιστική προσέγγιση της Ενεργειακής Διατροφολογίας

Η Ενεργειακή Διατροφολογία  αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ολιστικά, έτσι ώστε να μπορέσει με τη σειρά του να επιλύσει τα διάφορα προβλήματα του.

Η Ενεργειακή Διατροφολογία  αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ολιστικά, έτσι ώστε να μπορέσει με τη σειρά του να επιλύσει τα διάφορα προβλήματα του.

Η Ενεργειακή Διατροφολογία  αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ολιστικά, έτσι ώστε να μπορέσει με τη σειρά του να επιλύσει τα διάφορα προβλήματα του σε βάθος, μέσα από την ψυχοσωματικοδιανοητική εξισορρόπηση. Ο ενεργειακός διατροφολόγος προσφέρει σπάνιες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη διατροφή μας όπως η σχέση χρώματος, σχήματος και γεύσης της κάθε τροφής αλλά και πως επιδρά αυτή στην ψυχοσωματική μας κατάσταση.

Σωστά γεύματα και διατροφολογία

Η ποιότητα των γευμάτων είναι σημαντική τόσο για την τροφοδότηση του οργανισμού όσο και για τη διατήρηση της υγείας αλλά και για τη θεραπεία πληθώρας ασθενειών. Τα σωστά γεύματα προάγουν την ανάπτυξη στα παιδιά, αφού δυναμώνουν το αμυντικό τους σύστημα, στηρίζουν τη σωματική και ψυχική τους ευεξία, αυξάνουν τη μαθησιακή ικανότητα. Ενώ στους ενήλικες μειώνουν το άγχος και προσφέρουν ενέργεια και ευδιαθεσία.

Με λίγα λόγια επιτυγχάνεται η ρήση του Ιπποκράτη: «Η τροφή σου να είναι το φάρμακο σου και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου».