Τι είναι η Βιοανάδραση;

Ο όρος Βιοενέργεια ή Βιοανάδραση (Bioresonance Therapy- BRT) είναι η χρήση των ηλεκτρομαγνητικών ταλαντώσεων που παράγονται από το σώμα του ασθενούς και χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς. Κάπου εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι η θεραπεία αυτή δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει την παραδοσιακή ιατρική, έχει όμως μεγάλη αξία όταν τη συμπληρώνει. Στο σώμα μας υπάρχουν διάφορες μορφές ενέργειας. Δύο από αυτές είναι η θερμική και η ηλεκτρομαγνητική. Τα είδη αυτά εκφράζονται με ένα γραφικό τρόπο, τις ταλαντώσεις. Το μήκος κύματος της ταλάντωσης ενός υγιούς ανθρώπου είναι διαφορετικό από το μήκος κύματος της ταλάντωσης που θα παρουσιάσει ένα άτομο υπό παθολογική κατάσταση. Οι παθολογικές και οι υγιείς ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεις συνυπάρχουν στο σώμα κάθε τόμου. Το φάσμα εκτείνεται από πολύ μακρέα έως πολύ βραχέα κύματα. Οι παθολογικές καταστάσεις διαταράσσουν την φυσιολογική ισορροπία της ενέργειας.

Βιοανάδραση - Η χρήση των ηλεκτρομαγνητικών ταλαντώσεων που παράγονται από το σώμα του ασθενούς και χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς

Πως θα με βοηθήσει η Βιοανάδραση;

Το σώμα ασθενεί επειδή αυτή η δυναμική ισορροπία δεν μπορεί να διατηρηθεί. Επιπλέον, το στρες που προκαλείται από το περιβάλλον είναι πιθανό να επηρεάσει τις ηλεκτρομαγνητικές καταστάσεις ή τα βιοσήματα του ασθενούς. Ακριβώς επειδή οι ταλαντώσεις αυτές είναι ηλεκτρομαγνητικής φύσεως μπορούν να γίνουν αντιληπτές από ειδικό μηχάνημα, εφόσον αυτό συνδεθεί με το σώμα του ασθενούς μέσα από μια σειρά από ηλεκτρόδια. Τα μηχανήματα βιοενέργειας ή Βιοανάδρασης, είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρόδια ειδικά σχεδιασμένα ώστε να αντιλαμβάνονται τα ηλεκτρομαγνητικά ερεθίσματα και να τα μεταφέρουν στη θεραπευτική συσκευή. Το τελευταίο στον τύπο του μηχάνημα «EDUCTOR\ SCIO», προέρχεται από τα λατινικά και σημαίνει «Γνωρίζω – Εκπαιδεύω». Η συσκευή πραγματοποιεί μετρήσεις ακριβείας, αξιολογεί και ανακουφίζει τις ενεργειακές ανισορροπίες. Με τη βοήθεια της είναι δυνατό να εντοπιστούν οι υποσυνείδητοι λόγοι πίσω από πολλές ψυχοσωματικές ασθένειες. Είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας των Κβάντα και είναι η μόνη συσκευή Βιο-Ανάδρασης και Βιοσυντονισμού με πλήρη τρισδιάστατο βρόγχο. Με το SCIO μπορεί κανείς να ελέγξει την ενεργητική κατεύθυνση του τρίπτυχου «ΣΏΜΑ-ΝΟΥ-ΠΝΕΥΜΑ».

Ο ρόλος του θεραπευτή στη διαδικασία της Βιοανάδρασης

Ο θεραπευτής, με τη βοήθεια της συσκευής, μπορεί να βοηθήσει το άτομο να μειώσει το άγχος και το στρες σε όλα τα επίπεδα και έτσι να εντοπίσει μέσω της μέτρησης τα προβλήματα που προέρχονται από αυτά. Η κβαντική μηχανή δεν διαβάζει απλώς τις ανισορροπίες, μπορεί και να τις διορθώσει καθώς δουλεύει ταυτόχρονα σε 55 ξεχωριστά κανάλια, 110 bits πληροφορίας ανά millisecond, «μιλώντας» με το σώμα μας καθώς εξισορροπεί τον οργανισμό. Δεν αποτελεί επεμβατικό μηχάνημα και είναι άνετο κατά τη διαδικασία. Όλες οι εξισορροπήσεις γίνονται μέσω του δέρματος και τίποτα δεν επεμβαίνει σε εσωτερικά όργανα. Η αρχή που ακολουθούμε εδώ είναι πως «όταν το σώμα ρυθμίζεται, η χημεία ακολουθεί». Η Βιοανάδραση συνεργάζεται άριστα με την Ομοιοπαθητική θεραπεία η οποία πολύ συχνά εφαρμόζεται παράλληλα. Ο συνδυασμός τους βοηθά τον ασθενή να αναρρώσει πιο γρήγορα, με καλύτερο τρόπο και στο τέλος να είναι πιο υγιής από ότι ήταν πριν. Συνεργάζεται πολύ καλά με όλες τις εναλλακτικές – συμπληρωματικές θεραπείες καθώς και με την κλασσική ιατρική.