Τι είναι τα ανθοϊάματα Bach;

Στις αρχές του 20ού αιώνα, ο Άγγλος γιατρός και ομοιοπαθητικός Edward Bach, εμπνεύστηκε και παρασκεύασε τα πρώτα ανθοϊάματα. Ο ίδιος πίστευε ότι η συναισθηματική ευζωία είναι το κλειδί για τη γενικότερη υγεία όλων μας. Τα ανθοϊάματα του Bach παρασκευάζονται από 60 διαφορετικά λουλούδια της Αγγλίας και αποτελούν μία εναλλακτική μέθοδο θεραπείας, εντελώς ακίνδυνη και χωρίς καμία παρενέργεια.

Το κάθε ίαμα σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο συναίσθημα και στο σύνολό τους αποσκοπούν στο να βοηθήσουν το άτομο να διαχειριστεί οποιαδήποτε συναισθηματική απαίτηση της καθημερινής ζωής αφού συλλογικά μπορούν να μας δώσουν πάνω από 9.000.000 συνδυασμούς, έναν για κάθε πιθανό αρνητικό συναίσθημα ή εδραιωμένη κατάσταση του μυαλού. Τα ανθοϊάματα δεν χρησιμοποιούνται για να θεραπεύσουν απευθείας κάποιο σωματικό πρόβλημα υγείας αλλά στοχεύουν πρώτα στο νοητικό και συναισθηματικό «αποτύπωμα» του ασθενούς.

Τα ανθοϊάματαBach παρασκευάζονται από 60 διαφορετικά λουλούδια της Αγγλίας και αποτελούν μία εναλλακτική μέθοδο θεραπείας, εντελώς ακίνδυνη και χωρίς καμία παρενέργεια.

Τα ανθοϊάματα Bach παρασκευάζονται από 60 διαφορετικά λουλούδια της Αγγλίας και αποτελούν μία εναλλακτική μέθοδο θεραπείας, εντελώς ακίνδυνη και χωρίς καμία παρενέργεια.

Τα άνθη από τα οποία θα προκύψει το ίαμα, μένουν για αρκετές ώρες μέσα σε νερό κάτω απ’ τον ήλιο. Στη συνέχεια το διάλυμα που προκύπτει αναμειγνύεται με μπράντι. Υπάρχουν 38 διαφορετικά ανθοϊάματα εκ των οποίων το κάθε ένα από αυτά, επικεντρώνεται σε ένα ξεχωριστό ψυχισμό. Για παράδειγμα, το Hornbeam βοηθά στην κόπωση, στην αδυναμία, στη σωματική και πνευματική εξάντληση ενώ το Rock Rose αποφορτίζει έντονες καταστάσεις φόβου και πανικού.

Έχουν παρενέργειες τα ανθοϊάματα Bach;

Είναι φυσικά παρασκευάσματα που δεν αλληλοεπιδρούν αρνητικά με οποιαδήποτε άλλη αγωγή ούτε παρουσιάζουν παρενέργειες, κάτι που τα κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή και ασφαλή για χρήση από ολόκληρη την οικογένεια. Πρόκειται για ένα σύστημα συμπληρωματικής θεραπείας που σκοπό έχει το ευ ζην, μέσω της εξισορρόπησης των συναισθημάτων αλλά και της εξάλειψης των περιοριστικών πεποιθήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, ώστε μέσω μιας εξατομικευμένης συνεδρίας να καλύψουμε τις απορίες σας.

Τα 38 ανθοϊάματα κατηγοριοποιούνται σε 7 Συναισθηματικές Ομάδες όπως όρισε ο Dr Bach

• Φόβος
• Αβεβαιότητα
• Ανεπαρκές ενδιαφέρον στις παρούσες καταστάσεις
• Υπερβολικό ενδιαφέρον για την ευημερία των άλλων
• Αποθάρρυνση ή απελπισία
• Μοναχικότητα
• Υπερευαισθησία σε επιρροές & ιδέες